COM FUNCIONA?

BIBLIOTECA DE LES COSES DE TERRASSA

La biblioteca de les coses de Terrassa és un projecte social per compartir recursos, ubicat al barri de Sant Pere de Terrassa, que es concreta, sobretot, en el préstec temporal d’objectes i estris per a ús domèstic i esporàdic. Es vol, mitjançant aquest préstec, reduir el consum i prevenir la generació de residus, fomentant alhora la circularitat, el reaprofitament i la participació ciutadana.

TRASTA’M

Trastra’ m proposa la realització de tallers de restauració de mobiliari en centres socials d’àmbit  municipal i de districte, on la participació  va més enllà de l’assistència.

Compartim, descobrim i recuperem aquelles tècniques més artesanals.

Involucrem activament la participació de diferents generacions i de participants desocupats, en possible situació de risc d’exclusió laboral i social, ja sigui per edat o per experiència en professions que actualment tenen poca cabuda a la demanda laboral.

La implicació dels participants està assegurada des de l’inici, ja que és imprescindible aportar un “trasto” per participar al taller. El fet de treballar amb objectes personals i compartir coneixements propis, propicia un ambient confortable i de seguretat.  Fomentar  la creativitat i compartir coneixements com a via d’interrelació entre grups de diferents generacions  amb diferent bagatge cultural.

Oferint una activitat concreta, senzilla i a l’abast, fàcilment assumible i amb possibilitat de desenvolupar-la també fóra de l’àmbit del taller. 

La inversió en la creativitat personal i de grup tindrà una repercussió màxima sobre els participants, a nivell d’interrelació  social i d’autonomia econòmica amb la recuperació i restauració de peces de mobiliari.

El fet que els participants modifiquin l’objecte que ells han aportat, fa que assumeixin les tècniques apreses i les possibilitats d’aquest taller com quelcom real, quelcom que ells mateixos poden continuar i portar més enllà, a la seva realitat, al seu dia a dia.

    REPARACIÓ DE BICICLETES

    Espai de reparació de bicicletes per incentivar l’aprenentatge sobre la reparació i manteniment de bicicletes i sensibilitzar sobre la reutilització, reciclatge i autoaprenentatge de la mecànica de la bicicleta.

    L’objectiu també és fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i una eina transformadora de la mobilitat dins del territori.